Акція «Зупинимо будівництво ГЕС на Дністрі» об’єднала дві області в селі Нижнів (Фото, відео)

15.03.2018 12:25   Опубліковано : Новини Станіславівщини
Джерело: ukrinfo.org.ua

Вчора 14 березня біля моста через Дністер у с. Нижнів Тлумацького району Івано-Франківської області відбулася акція «Зупинимо будівництво ГЕС на Дністрі», присвячена Міжнародному Дню боротьби проти гребель, організатором якої виступив «Народний контроль» Прикарпаття. До заходу долучилися громадські активісти, екологи, туризмознавці, місцеві жителі та небайдужі громадяни.

Метою акції було привернути увагу громадськості до проблем негативного впливу ГЕС на екосистему р. Дністер, змусити Кабінет Міністрів України скасувати пункти програми розвитку Гідроенергетики України до 2026 р. щодо будівництва ГЕС на Дністрі – зазначив Володимир Гергелюк.

Учасники заходу розповсюджували інформаційні матеріали щодо згубного впливу ГЕС на екосистему Дністровського каньйону. Місцеві жителі Придністровських сіл Тернопільщини та Івано-Франківщини спільно виступили проти згубного будівництва. Люди пам’ятають повені минулих років та з обуренням висловлюються до планів Кабміну щодо ГЕСів на Дністрі, які можуть призвести до підтоплення земель та масового відселення місцевих жителів.

Що зробить ГЕС із Городниці?
Ексклюзивне відео з архіву редакції газети «Край». На відео – село Городниця, 2008 рік. 


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrinfo.org.ua