У Тернополі почали штрафувати пасажирів за проїзд без квитків

15.03.2018 22:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: IA ZIK

У маршрутках і тролейбусах Тернополя запрацювали контролери. Пасажирів закликають вимагати від водіїв квитки, інакше доведеться платити штраф.

Як повідомили IA ZIK у прес-службі міськради, наразі на маршрутах працює 6 контролерів. Перевіряють вони і водіїв, які зобов’язані видати квиток певного взірця.

«Закликаємо усіх пасажирів бути відповідальними та вимагати у громадському транспорті квиток, роздрукований з валідатора. При цьому неважливо, оплачений проїзд готівкою, «Карткою тернополянина» чи банківською карткою», – зазначив начальник управління транспорту Ігор Мединський.

Читайте також

Транспортна реформа в Тернополі: від намірів перейшли до дій
У Тернополі замість приватних маршруток куплять 40 муніципальних автобусів

До всіх пасажирів, які не матимуть квитка, контролери застосовуватимуть штрафні санкції, кажуть у міській раді.

Чиновники також відзначають, що тернополяни вже більш свідомо ставляться до проїзду в громадському транспорті. За даними моніторингу міськради, понад 80% усіх пасажирів намагаються отримати провалідовані квитки, хоча деякі водії ухиляються від їх видачі.

У Тернополі триває процес реформування громадського транспорту.

2 січня міська рада запровадила автоматизовану систему обліку оплати проїзду в маршрутках і тролейбусах.

Пасажири розраховуються електронними проїзними, «Карткою тернополянина» або банківською карткою, а водії зобов’язані видати квиток з допомогою валідатора.

Водночас можна сплачувати готівкою, при цьому вартість проїзду на 1 грн дорожча – 5 грн у маршрутці й 4 грн у тролейбусі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IA ZIK