Із банку в Тернополі зникли мільйони гривень

18.03.2018 10:15   Опубліковано : Новини України
Джерело: 7 Днів Україна

Недостачу виявили працівники поліції, які прийшли з перевіркою без попередження на прохання київського керівництва фінустанови.

Як повідомляє ГУ Нацполіції у Тернопільській області, недостача крупної суми була виявлена як в гривнях, так і в валюті: понад 7 млн грн, майже 70 тисяч доларів США, 17 630 євро.

Про відсутність великої суми грошей в обласне управління поліції повідомив представник головного офісу банку в Києві. На місце ймовірного злочину виїжджала слідчо-оперативна група та поліцейські детективи.

Читайте також
На Тернопільщині в одному з банків не дорахувались понад 7 млн грн
Українцям прийдеться «попрощати» з деякими номіналами купюр української гривні 

За словами керівника відділу розслідуванння особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУ Нацполіції у Тернопільській області Юрія Барабана, директор тернопільського відділення банку не одразу з’явилася на місці роботи. Її присутність потрібна була, щоб разом з головним касиром спільно відімкнути сейф.

Коли виявили нестачу грошей, працівники установи комусь зателефонували і частину коштів — 3,5 мільйона гривень — вони повернули у банк. Ще 6 мільйонів 400 тисяч гривень невідомо де. Касир свою причетність до зникнення такої великої суми заперечує.

Працівники поліції встановлюють, куди щезли гроші, а також відпрацьовують версію щодо співпраці керівника банку з людьми, які займаються незаконною торгівлею іноземною валютою.

У результаті почато кримінальне провадження. Факт внесений в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 191 частина 5 ККУ (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Санкція статті — позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. Триває слідство.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7 Днів Україна