«Боржомі» від коми пропонують у чернівецькій лікарні

19.03.2018 22:04   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: bukinfo.com.ua

На Буковині у Кельменцях дворічна дитина впала у кому після курсі лікування у районній лікарні, де приписали пити «Боржомі».

Коли дворічному Артемчику 4 березня стало зле і симптоми нудоти та підвищення температури не зникали, сім’я Дворникових зі Слобідки Кельменецького району вирішила, що зранку необхідно їхати на огляд в Кельменецьку району лікарню.

Зі слів жінки, від підвищеного рівня ацетону її онуку призначили лише звичайну воду “Боржомі” та “Рео”, а потім, коли стан дитини погіршився, викликаний анестезіолог ігнорував вмовляння матері забрати сина у відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Лікар-педіатр Людмила Аузяк, яка лікувала пацієнта у дитячому відділенні, заперечує свою провину в тому, що зараз дитина в комі, адже, як вона говорить, у своїй медичній практиці ще ніколи не зіштовхувалася з діагнозом, який поставили маленькому Тимурчику – синдромом Рея, і підозрює, що він розвинувся на фоні приймання дитиною аспірину. 

Спілкуючись з матір’ю Тимура, почула від неї ряд запитань: “Чи можна було давати дитині такого віку “Боржомі” в об’ємі двох літрів, як призначили лікарі? Чи можна було ставити укол “Но-Шпа” у такому віці? Чому лікар-реаніматолог відмовився забрати хлопчика у відділення, аргументуючи, що не має права робити це в такому стані (а якого стану ще потрібно було чекати? передсмертного?) 

Як би там не було, а дитина зараз перебуває в комі. І, за словами родичів Тимурчика, саме бездіяльність місцевих лікарів найбільше цьому посприяла. Мати і бабуся хлопчика просять про оприлюднення та пошук істини, адже на місці Тимура вже завтра може опинитися хтось із нас, хтось із наших дітей.

За матеріалами http://www.bukinfo.com.ua 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: bukinfo.com.ua