Стало відомо, чому Житомир опинився під прицілом кремлівських пропагандистів

20.03.2018 09:38   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: 7 Днів-Україна

Протидіючи інформаційній агресії російських спецслужб, захищаючи інтереси нашої держави, співробітники Служби безпеки України заблокували спроби кремлівських пропагандистів популяризувати в інтернеті так звану «Житомирську народну республіку». Як повідомила прес-служба СБУ, оперативники з‘ясували, що для створення необхідної «картинки» зловмисники використали реальні персональні дані мешканців Житомирщини, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти.

Читайте також

Фактчекінг як новий інструмент боротьби із «фейками», або як їм протидіяти у новому інформаційному суспільстві?
На Рівненщині чиновника Держпродспоживслужби викрито у корупційному злочині
Співробітники рівненського СБУ блокували на Полтавщині мережу збуту вогнепальної зброї (Фото)

«Через них вони дистанційно адміністрували сторінки та наповнювали їх антиукраїнською інформацією, — вказано в повідомленні. — Правоохоронці, зокрема, задокументували, що російські пропагандисти використали особисту інформацію та світлини мешканки одного з райцентрів області для створення «спільноти» так званої «Житомирської народної республіки». Насправді жінка про таке навіть не здогадувалася.

Цей же ресурс також задіювали для поширення проросійської пропаганди, підтримки та популяризації терористичних організацій «Д/ЛНР».

Оперативники вітчизняної спецслужби з‘ясували, що більшість облікових записів, з яких підтримували «лайками» антиукраїнські пости, мають явні ознаки «інтернет-ботів», лише окремі з них належать реальним користувачам соцмережі. СБУ, діючи в межах чинного законодавства, вжила необхідних заходів для блокування  міфічної інтернет-спільноти фейкової «ЖНР» та припинення її інформаційного наповнення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7 Днів-Україна