В Одесі на співпраці з російською ФСБ застукали оператора міжнародного телефонного зв‘язку

21.03.2018 13:00   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: 7 Днів-Україна

Оперативники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили в Одесі міжнародного оператора телефонного зв’язку, який працював на російську спецслужбу і налагодив спілкування бойовиків терористичної «ЛНР» з їхніми московськими кураторами, повідомила прес-служба СБУ.

Стало відомо, що власник компанії, який має паспорт громадянина Російської Федерації, дав вказівку підлеглим маршрутизувати трафік з тимчасово окупованих територій Луганщини в мережі російських операторів мобільного зв’язку. Для цього було використано спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційний комплекс.

Читайте також

У Рівному СБУ затримала на хабарі посадовця регіонального підрозділу Держпродспоживслужби
На Рівненщині чиновника Держпродспоживслужби викрито у корупційному злочині
Співробітники рівненського СБУ блокували на Полтавщині мережу збуту вогнепальної зброї (Фото)

Оперативники вітчизняної спецслужби задокументували, що через цей незаконний канал зв’язку бойовики «ЛНР» вільно спілкувалися між собою та московськими кураторами. Більше того — спецслужби РФ отримали контроль над персональними даними і телефонними розмовами українських громадян та організацій, які користувалися «послугами» того оператора.

Під час обшуків в офісі і технічних приміщеннях оператора та за місцем проживання власника компанії співробітники СБ України знайшли спеціальне телекомунікаційне обладнання, що коштує більше півмільйона гривень, яке використовувалося для незаконної маршрутизації трафіку. Правоохоронці вилучили листування і документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв’язку представникам терористичної організації «ЛНР» та співпрацю з ФСБ РФ.

Відповідно до кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, громадянину Росії оголошено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: 7 Днів-Україна