Буковинці проти насильства в сім'ї

30.03.2018 21:48   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

30 березня в ОДА під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Павлюка відбулося засідання обласної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання насильству в сім’ї.

У ході заходу розглядалися питання щодо проведення  регіональних семінарів для голів та старост ОТГ з питань протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидію домашньому насильству. Окрім того, звернуто увагу присутніх на необхідності розробки комплексної програми реалізації державної політики із забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків та можливості розробки Гендерного портрету Чернівецької області та проведення інформаційної кампанії щодо запобігання та протидію домашньому насильству в районах області.

Михайло Павлюк наголосив на тому, що обласна державна адміністрація та Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації зокрема, приділяють особливу увагу профілактиці та боротьбі з фактами прояву будь-яких елементів насильства. В першу чергу, це стосується торгівлі людьми та насильства у сім’ї.

Одночасно посадовець повідомив, що 7 грудня 2017 року Президент України підписав Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству». Законом передбачена система заходів спрямованих на підвищення рівня обізнаності суспільства щодо форм, причин і наслідків домашнього насильства, формування нетерпимого ставлення до насильницької моделі поведінки у приватних стосунках та небайдужого ставлення до постраждалих осіб, насамперед до постраждалих дітей.

Голова Чернівецького обласного молодіжного громадського об’єднання «Сучасник Плюс» Ельвіра Мручковська повідомила про проведення у березні – травні 2018 року у м.Чернівці та у шести районах області регіональних семінарів для голів та старост ОТГ щодо протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидію домашньому насильству, з метою залучення до цих важливих питань голів об’єднаних територіальних громад та збільшення рівня обізнаності населення області.

Виконавчий директорЦентру громадської активності «Синергія» Наталія Батраковазауважила про необхідність та доцільністьстворення Гендерного портрету Чернівецької області з метою вироблення рекомендацій щодо подолання ґендерного дисбалансу в процесі впровадження гендерного бюджету, при розробці різних програм та проектів місцевих громад. Крім того, запропонувала передбачити фінансування та розробку Комплексної програми реалізації державної політики із забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, з питань протидії насильству та торгівлі людьми у Чернівецькій області на 2018-2020 роки.

За результатами Координаційної ради прийнято низку організаційних рішень, зокрема провести роботу щодо розробки Комплексної програми реалізації державної політики із забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, з питань протидії насильству та торгівлі людьми та у Чернівецькій області на 2018-2020 роки.

Також затвердили графіки регіональних семінарів для голів та старост ОТГ щодо протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидію домашньому насильству та проведення інформаційної кампанії щодо запобігання та протидію домашньому насильству.

За матеріалами Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews