З наступного тижня комунальники почнуть ремонтувати буковинські дороги

01.04.2018 14:43   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Буковина

Бездоріжжя довело. Після зими буковинські дороги в жахливому стані, майже дев’яносто відсотків автошляхів потребують ремонту, кажуть комунальники. Ями становлять загрозу водіям і пішоходам. Сьогодні їм терпець урвався, через що пікетували Чернівецьку міську раду, - пише Буковина 

Рідні дороги вони люблять настільки, що хочуть побачити в телевізійних новинах. Але це не через якість автошляхів.

ГЕОРГІЙ, ВОДІЙ: «Машину страшно убиваємо, увесь час на ремонт ходової по 2-3 тисячі гривень і це «Жигуль». А якщо би була іномарка, то це взагалі страшно».

МИРОСЛАВ СОЛОНАР, ЖУРНАЛІСТ: «Тепер коли потепліло для автомобілістів чи не головна проблема – це ремонт доріг. Вулиця Сторожинецька перетворилась на бездоріжжя. Для того, аби об’їхати ями нам з водієм доводиться їхати на першій передачі».

Водії ледь розминаються один із одним, а деякі, щоб не потрапити в яму виїжджають на зустрічну смугу. За декілька метрів звідси працюють ремонтники.

РЕМОНТНИК: «Ну ось подивіться, ми робимо, стараємося. Дехто схвалює, а хтось тільки лається».

Наскільки це ефективно говорити не хочуть – час покаже. Автомобілісти ж багатослівніші.

- Чесно кажучи, це танкодром, а не дорога.

Дістається за роботу комунальникам не лише в Чернівцях, а й в районах області. Там дороги в жалюгідному стані, кажуть водії маршруток.

У районах то взагалі страхіття, дороги немає маршрутки замість 15 хвилин, їдуть цілу годину.

Поремонтувати дороги, прийнамні у Чернівцях. Із цією вимогою обурені водії прийшли до ратуші. Мер повів активістів до сесійної зали, куди прийшли правоохоронці, дорожники та депутати.

ОЛЕКСІЙ КАСПРУК, ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА: «Департамент говорить, що планує поремонтувати ту чи іншу дорогу. А депутати кажуть ні».

Водночас полісмени, зобов’язані контролювати не лише правопорядок, а й і якість дорожнього покриття, щоб уникнути ДТП.

АРТУР ШКРОБ, КЕРІВНИК ПАТРУЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ: «Якщо до нас є звернення, що там погана дорога, то реагуємо і встановлюємо дорожні знаки, але водії мають їх неухильно дотримуватися, щоб не було ДТП».

Водії передали своє звернення міському голові, вимагали провести негайний ремонт та створити комісію, яка огляне усі дороги. Комунальники кажуть, «реанімувати» буковинські автошляхи почнуть з наступного тижня.

ПАВЛО ОЛОЄР, ГОЛОВНИЙ ІНЖЕНЕР КП «МІСЬКШЕП»: «У наступну середу ми починаємо ремонтувати дороги. Починаємо з Героїв Майдану, буде працювати три бригади».

Після двогодинних дискусій пікетувальники розійшлися і пообіцяли, що будуть контролювати ремонт, а ні, то прийдуть знову. 

АВТОР: Мирослав Солонар


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковина