Чим Україні загрожує розпад Росії?

10.04.2018 14:39   Опубліковано : Новини України
Джерело: ukraine-live.com

Розпад Російської Федерації не зумовить встановлення спокійного життя для України, а навпаки лише призведе до нових проблем пов’язаних з біженцями із країни-агресора та наслідками техногенних катастроф на її території.

Про це розповів журналіст і політолог Віталій Портников під час трансляції в Facebook.

“Розпад Росії призведе до таких глобальних потрясінь для її сусідів, що наше з вами нинішнє життя у гібридній війні з РФ вважатиметься для нас миром”, – наголосив він. Політолог вважає, що розпад Росії призведе до військових конфліктів і чималого потоку біженців.

Це мільйони людей, це можливі громадянські конфлікти, це мільйони біженців на нашій території, серед яких будуть люди різних політичних переконань, різної поведінки. І повірте, ніхто не дасть нам можливості цих людей не пускати. Це техногенні катастрофи. Моліться про територіальну цілісність Російської Федерації, – заявив Портников.

Журналіст додав, що Російська Федерація дійсно може розпастися. “Але я маю сказати, що головне джерело розпаду Росії – це національні проблеми.

За останні 25 років росіяни зробили для асиміляції неросійських народів більше, ніж більшовики за 70 років. Такого агресивного шовінізму не було навіть у радянський час, навіть у часи Російської імперії. Із цієї точки зору все менше і менше шансів для розпаду Росії. І все більше можливостей для її перетворення на унітарну державу губерній”, – зазначив він.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukraine-live.com