11 квітня закінчився земний шлях відомого тернополянина Михайла Левицького

«Де ростем, там мусимо цвісти…»

11.04.2018 10:12   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

11 квітня 2018-го о 5 годині ранку закінчився земний шлях Михайла Левицького. На 71-му році життя спочив у Бозі один з найславетніших тернополян, чи не найкращий поет краю за всю його історію, самобутній перекладач, обдарований художник, засновник і голова першої в Україні крайової організації Народного Руху.

В останнє десятиліття Михайло наголошував, що не хотів би бути похованим у Тернополі: «Хочу спочивати вічним сном біля Мами, у рідних Пукеничах…» Видно, що так і не став тернополянином, а залишився назавжди яскравим представником львівської діаспори (народився у с. Пукеничі Стрийського району). Видно, що не заслужило провінційне місто мати такого славного поета і громадського діяча, адже не берегли і не вберегли його.

Гріховна та бузувірська радянська влада вважала його — свідомого українця-патріота — своїм ворогом, а як пробачити новітній, своїй...

Світла пам’ять світлому і талановитому синові України…

Михайло Маслій.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews