На Тернопліьщині народний депутат намагається владнати земельні проблеми свого однопартійця?

Для врегулювання конфлікту у Малому Ходачкові зроблено перші кроки.

12.04.2018 00:13   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: samopomich.te.ua

Земельний конфлікт та відсторонення сільського голови Малого Ходачкова змусили втрутитися у ситуацію народного депутата України Тараса Пастуха. Обранець особисто вивчить документи та поспілкується з громадою села, аби з'ясувати усі обставини.

Нагадаємо, що напередодні п’ятеро учасників АТО звинуватили сільського голову малого Ходачкова Володимира Березу у тому, що вони не можуть отримати передбачені для них законом земельні ділянки. У той час, як за межами населеного пункту було розподілено понад 100 га землі, вони отримують відмову На їхню думку, ділянки надавали не об’єктивно.

Не можна оминути той факт, що у період своєї каденції землю отримав і пан Береза.

Читайте також

З війні на війну: На Тернопільщини учасники АТО боряться за свою землю

Під час зборів громади, на яких люди висловили своє невдоволення, сільський голова написав заяву на складання повноважень. Однак згодом відмовився від неї, аргументуючи, що написав її під тиском.

Зважаючи на суспільний резонанс, вивчати конфлікт почав народний депутат Тарас Пастух.

- Ця ситуація має два аспекти – правовий та моральний. Я є прихильником відкритої та прозорої роботи посадовців. Вважаю, що громада мала право знати і бути поінформованою про те, що сільському голові буде виділена земельна ділянка, - повідомив Тарас Пастух. – Тому я, як голова обласного осередку, готовий нести відповідальність за діяльність наших представників.

Якщо факти зловживань підтвердяться, то депутат не відкидає можливості щодо відкликання Володимира Берези з посади сільського голови. В цьому питанні вирішальне слово має сказати громада.

- Якщо громада Малого Ходачкова має категоричну позицію щодо подальшого перебування на посаді Володимира Берези і готова зібрати підписи за його відкликання, ми готові розглянути це питання, - каже Тарас Пастух.

У той же час депутат обіцяє жителям села свою підтримку у вирішенні земельних питань. За його словами, проблема є значно глибшою, ніж здається на перший погляд.

- Очевидно, що рішення щодо виділення земельних ділянок у межах села приймалися не одноосібно, а депутатським корпусом. Тому вважаю за доцільне вивчити питання, як в цілому приймалися ці рішення, - каже Тарас Пастух. - Окрім того, зважаючи, що у селі проживають учасники АТО, які ще не отримали ділянки, я готовий вивчити це питання. Підготовати запити у державну адміністрацію та Держгеокадастр щодо поіменного переліку осіб, які отримали ділянки за межами населеного пункту. Тоді стане відомо, хто і скільки землі отримав та чому її не вистачає іншим. А також чи отримували державні органи погодження сільської ради на виділення цих ділянок. Якщо так, то хто ці погодження надавав? Якщо ні, то чому думка людей не була врахована? Так, громада зможе побачити, як розподілялась земля і хто до цього причетний.

Депутат уже поспілкувався з сільським головою Володимиром Березою та парохом села Василем Сліпчуком.

- Я почув позицію кожної із сторін. Нам вдалося досягти порозуміння із отцем Василем Сліпчуком. Приносимо вибачення за некоректне висловлювання у його адресу у своїх заявах. Сподіваємося, що розпочатий діалог стане першим кроком до спільної роботи, - підсумував Тарас Пастух.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: samopomich.te.ua