Чорнобильська катастрофа – біль мільйонів українців

26.04.2018 19:03   Опубліковано : Новини України
Джерело: pravyysektor.info

Трагічна подія світового масштабу, що трапилася 26 квітня 1986 року, змінила світогляд українців. Минуло понад тридцять років, а ми досі відчуваємо як кровоточить Чорнобиль.

У цей день згадують тих, хто ціною власного життя ліквідовував пожежу на Чорнобильській АЕС. Сотні ліквідаторів не вагаючись кинулися до палаючого реактора, аби не дати полум'ю охопити всю атомну станцію. Більшість рятівників усвідомлювали, що вони йдуть в обійми смерті, адже рівень радіаційного ураження був несумісним із людським життям.

Радіаційне забруднення поширилося не тільки на територію України, а охопило значну частину європейських держав. Унаслідок випромінювань не одне покоління українців відчуло на власному здоров'ї вплив радіації, адже рівень її викиду був у сотні разів більшим, аніж після ядерної атаки Хіросіми.

Ціною смертей, масових захворювань та депортацій стала людська халатність. Адже вибух реактора відбувся не внаслідок порушення його функціональності, а внаслідок грубих порушень правил експлуатації персоналом. Експеримент, який проводили на атомній електростанції, став фатальним.

Чорнобильська трагедія назавжди буде чорною сторінкою в українській історії. НВР "Правий сектор" висловлює щирі співчуття родинам загиблих ліквідаторів та дякує тим, хто доклав зусиль для зупинення лиха світового масштабу ціною власного здоров'я.

Юрій Григ'єв


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pravyysektor.info