У центральній Україні збільшилася кількість вірян Київського патріархату

У 2018 році у центральній Україні кількість прихожан УПЦ Київського патріархату зросла до 37,9%.

02.05.2018 06:12   Опубліковано : Новини України
Джерело: Правий сектор

В Україні парафіянин Української православної церкви Київського патріархату вважають себе 28,7% опитаних, а УПЦ (Московський патріархат) тільки 12,8%. При цьому з року в рік частка вірян Київського патріархату збільшується (з 15,1% у 2010 році до нинішніх показників), а частка послідовників Московського патріархату зменшується (з 23,6% до нинішніх за той же період).

Такі дані соцопитування представив Центр Разумкова.

Традиційно популярною самоідентифікацією є «просто православний». Таким себе вважає майже кожен четвертий (23,4%). У той же час в цьому році зафіксовано найнижчий показник серед віруючих УАПЦ — тільки 0,3%. Рекордна кількість віруючих за всі роки досліджень віднесла себе до греко-католиків — 9,4%. Для порівняння, у 2013 році парафіянами цієї церкви називали себе 5,7% опитаних.

За опитуваннями у центральній Україні 79% вважають себе православними. Саме тут найбільше зросла частка вірних УПЦ-КП — з 17% до 38%.

З початком подій на сході України віряни все більше починають розуміти істинні наміри ФСБшного москпархату – його деструктивну, сепаратистську діяльність на наших землях. НВР «Правий сектор», як і раніше, продовжує активну боротьбу з цим явищем та його адептами на території України.

null
Для збільшення натисніть на зображення.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правий сектор