У Чернівцях відкриють пам'ятник німецькомовної поетеси чернівецького походження Рози Ауслендер

11.05.2018 09:32   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У день народження поетеси чернівецького походження Рози Ауслендер 11 травня на площі Пресвятої Марії відкриють її погруддя, встановлене за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини в рамках проекту «Буковинсько-галицький літературний маршрут».

Автори проекту Гельґа фон Льовеніх та Петро Рихло.

Сьогодні, напередодні річниці з дня народження, у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбувся круглий стіл пам’яті Рози Ауслендер. Організаторами заходу виступили університет та Науково-дослідний центр буковинознавства. Поговорити про творчість поетеси прийшли відомі літературні діячі, історики та філологи.

На зустрічі були присутні Почесний консул Австрії у Чернівцях Сергій Осачук та спадкоємець літературного спадку Рози Ауслендер Гельмунт Браун.

«Я думаю, що Роза б дуже тішилась з такого роду вшанування, якби була жива», – зауважив пан Браун. – Я зустрів її будучи ще молодим видавцем. Відтоді ми пройшли з нею довгий продуктивний шлях. 13 років я був куратором Рози Ауслендер, відвідував її щотижня, ми разом розмовляли про плани, видання її книжок. Упродовж цих років виникнув тісний емоційний контакт між нами. Зрештою вона призначила мене своїм офіційним літературним спадкоємцем. Відтоді я дуже інтенсивно займаюсь творчістю і вважаю себе мандрівним проповідником творчості Рози Ауслендер».

За матеріалами прес-служби Чернівецької міськради.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews