На Буковині успішно реформують пресу

20.05.2018 21:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Виведення з числа засновників друкованих видань державних і комунальних органів припинить вплив чиновників на редакційну політику газет.

«Виконавча влада краю усвідомлює, що роздержавлення преси – це одна з ключових медіа реформ в Україні, яка врешті-решт забезпечить незалежність місцевих засобів масової інформації від органів влади», – наголосив голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук під час зустрічі  з головою Державного комітету і радіомовлення України Олегом Наливайком.

За словами Олега Наливайка, Чернівці недарма були вибрані для проведення Всеукраїнського  семінару «Юридичні та практичні аспекти реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» у рамках проекту «Свобода медіа в Україні», що впроваджується в межах Рамкової програми співробітництва Ради Європи та Європейського Союзу. Адже саме в Чернівецькій області під час цього  процесу не сталося жодного судового розбору чи конфлікту. Більше того, якщо станом на 1 березня 2018 року незалежними стали лише 26% комунальних видань України, то в Чернівецькій області таких уже 38%.

Як повідомив голова Чернівецької організації Спілки журналістів України Володимир Бобер, із 13 буковинських видань, які підпадають під роздержавлення, вже реформувалися 5, а всі  інші редакції мають рішення співзасновників про реформування.

Отож, як зауважив  голова Чернівецької ОДА, всі районні видання встигнуть завершити передбачені законом процедури до 31 грудня 2018 року і таким чином не втратять свої свідоцтва про державну реєстрацію та видаватимуть свої газети надалі.

За матеріалами Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews