На Тернопільщині випускників, які найкраще здали ЗНО преміюватимуть

06.06.2018 16:43   Опубліковано : Анастасія Гарасим'як
Джерело: TeNews

Вчора, 5 травня, на сесії Тернопільської обласної ради 46 голосів підтримало електронну петицію "Про преміювання кращих випускників шкіл Тернопільщини", повідомляє сайт За Збручем.

Автором петиції є начальник відділу у справах молоді ТНПУ ім.В.Гнатюка, доцент В.Л. Брославський. 

«Практика преміювання мотивуватиме учнів до максимального результату та продемонструє підтримку освіти владою. Визнання вкладу вчителів в успіх своїх вихованців сприятиме ще якіснішій їхній роботі, і з часом, я впевнений, стихне ажіотаж навколо додаткових занять у репетиторів – просто не буде у цьому потреби», – наголосив автор петиції.

У разі, якщо студент здасть один предмет на 200 балів, премія складатиме 2000 гривень, якщо 2 предмета на 200 балів - 10 000 гривень, 3 предмета - 20 000.

Вчителі-предметники, які навчали відмінників у випускному класі, повинні отримати премію у розмірі 1 тис. гривень.

При вступі у вищий навчальний заклад на теренах Тернопільщини, випускники двохсотбальники отримуватимуть стипендію 1000 гривень, окрім тієї що даватимуть у виші.

 Для того, щоб електронну петицію розглянули депутати обласної ради, потрібно щоб за неї віддали 500 голосів.

«Для нас цих 536 голосів у підтримку петиції «Про преміювання кращих випускників шкіл Тернопільщини» є символічними, адже охочих підтримати ідею було значно більше.  І все ж  попри всі труднощі у голосуванні нам вдалося зібрати необхідну кількість голосів достроково», – зазначив В.Л. Брославський.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews