Як розслідують погром ромського табору під Тернополем?

09.06.2018 08:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У кримінальному провадженні, заведеному за фактом погрому ромського табору біля смт Велика Березовиця Тернопільського району, призначено низку експертиз. Як стало відомо редакції, на місці погрому табору ромів виявили каністру, точніше обгорілі залишки. Зразки грунту з осередку пожежі, продукти згоряння та залишки каністри слідчі скерували на судову експертизу нафтопродуктів та пально-мастильних матеріалів.

Наразі розслідування триває з кваліфікацією: хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Читайте також

На Тернопіллі цигани знову обібрали дідуся
Тернополянина обікрали, коли він був вдома

Нападом на ромів зацікавилася місія ОБСЄ в Україні. Як повідомили у прес-службі прокуратури області, 1 червня прокурор області В’ячеслав Перч зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Делегацію представляли спостерігачі Драган Гаговіч (Республіка Чорногорія), Джейкоб Діннен (США) та перекладач Тереза Бороденчик (Україна), передає “Свобода“.

Сторони обговорили питання захисту прав національних меншин, у тому числі факт нападу на табір ромів.

В’ячеслав Перч відповів на запитання гостей та надав вичерпну інформацію щодо особливостей застосування кримінально-процесуального законодавства України, процедур і порядку розслідування кримінальних проваджень цієї категорії.

Ольга КУШНЕРИК


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews