Відзначення сторіччя Буковинського народного віча у Чернівцях готують формально для «галочки»

09.06.2018 22:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: buknews.com.ua

30 травня 2018 року голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук підписав розпорядження №497-р «Про відзначення у Чернівецькій області 100-річчя Буковинського народного віча» утворено Організаційний комітет з підготовки та відзначення у Чернівецькій області 100-річчя Буковинського народного віча.

Згідно з документом, 3 листопада в області планується проведення низки урочистих заходів, спрямованих на розвиток інфраструктури, культурно-мистецьких заходів, освітніх, спортивного та інформаційного характеру в рамках відзначення 100-річчя Буковинського народного віча.

Очікується, що відбудеться спільний молебень представників різних конфесій за мир, процвітання України і Чернівецької області та покладання квітів до пам’ятних дошок учасникам Буковинського віча, пам’ятників Т. Шевченку та Героям Буковинського куреня.

Заплановано проведення урочистого спецпогашення марки з нагоди відзначення 100-річчя Буковинського народного віча та презентація ювілейної монети «100-річчя Буковинського віча».

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім.  М. Івасюка пройдуть тематичні конференції, книжкові виставки, в обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбудуться концертні програми. У закладах освіти області відбудуться флешмоби на тему: «Україна - Єдина» та тематичні інформаційні години, круглі столи, лекції.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews.com.ua