Курячі яйця – ймовірна причина сальмонельозу у 10 вихованців дитсадка на Тернопільщині

20.06.2018 07:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Курячі яйця могли стати причиною виникнення сальмонельозу у 10 вихованців дитсадка у селі Гаї Кременецького району, яких госпіталізували до інфекційного відділення районної лікарні. Нагадаємо, сталося це 14 червня. Попередній діагноз, з яким хворих доставили до мед закладу – була  «гостра кишкова інфекція». Навчальних заклад після цього зачинили. А фахівцями Кременецького міжрайонного відділу ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України провели обстеження стану кухні, грової кімнати, санвузла та інших приміщень навчально-виховного комплексу, а також продуктів харчування, з яких дітям готували сніданки, обіди і вечері. 

«За результатами лабораторних досліджень матеріалу»  встановлено причину спалаху –виділено та ідентифіковано етіологічний збудник - Salmonellaenteritidis. Під час проведення епідрозслідування  в НВК «Гаївська ЗОШ І-ІІ ступеню – ДНЗ» виявлено факт використання курячих немаркованих яєць для приготування страв в садочку. За умови використання яєць негарантованої якості, не виключено інфікованих сальмонелою, виникає ризик потрапляння збудника  у готові страви. Таким чином,  недотримання  технологічних процесів приготування страв в закладі, сприяли  розмноженню збудника сальмонельозу», - повідомили у Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews