На Буковині відбулись екстремальні велогонки

10.07.2018 20:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Молодий буковинець

Два дні тривали цікаві велогонки на Буковині. Спочатку біля села Валя Кузьмина відбувся чемпіонат області з маунтенбайку у гонці марафон.

Як повідомив заслужений тренер України Ілля Руссу, траса була складна. Там є перепад висот і підйоми по півтора-два кілометри. 

Зібралося 60 спортсменів із Харкова, Хмельницького, Тернополя і наші, з Новоселиці та Чернівців. Дітям дуже сподобалася важка екстремальна траса з крутими віражами на гравійному і земляному покритті. Така гонка – традиційна репетиція перед основним чемпіонатом України.

Серед молодших юнаків виграв Богдан Чинчик (ДЮСШ "Колосок", Чернівці), у молодших дівчат – Христина Гонжук (Хмельницький), у юнаків – Олександр Курилов (Харків), у юніорів – Костянтин Довганчук (ОШВСМ, Чернівці), у чоловіків – член збірної України Олександр Коняєв, а у жінок – чемпіонка Європи Ірина Попова (обоє із Харкова). 

Другого дня на трасі "Суперкрос" у Чернівцях відбулася гонка шорт-трек. Це новий видовищний вид маунтенбайку на маленькому колі, який має олімпійські перспективи. У Чернівцях є всі умови для таких гонок.

У молодших юнаків знову тріумфував Богдан Чинчик, а у юніорів – Костянтин Довганчук. Серед юнаків перший – Богдан Кушнірюк (ОШВСМ, Чернівці), а у жінок – тернополянка Ірина Слободян. Чоловіки і дівчата у такому виді програми не брали участі. 

Найкращі одержали дипломи і медалі облспортуправління. 

Наступні змагання – чемпіонат України у гонці марафон, другий етап чемпіонату України у гонці шорт-трек і п’ятий етап чемпіонату України з крос-кантрі елімінатор у Чернівцях.

20 липня на Цецино – чемпіонат України з крос-кантрі, а 21 на площі Філармонії – чемпіонат України з крос-кантрі елімінатор. Будуть відзначати 20 років велоспорту маунтенбайку у Чернівцях.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець