У Польщі тернопільська укропівка Інна Вовчок вшанувала жертв Сагринської трагедії

13.07.2018 10:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: ukrop.com.ua

Укропівка Інна Вовчок долучилась до вшанування пам’яті українців, які загинули 1944 року від рук польських «селянських батальйонів» та Армії Крайової. Кривава трагедія увійшла в історію під назвою «Різанина в Сагрині».

Пам’ятний захід відбувся в польському селі Сагринь за участю Президента України, делегацій із Тернопільської, Волинської, Львівської та Івано-Франківської областей. На місці знищення місцевого українського населення польськими бойовиками відкрили меморіальний комплекс.

Читайте також

Молода і працьовита: депутатка Тернопільської облради Інна Вовчок провела прийом виборців

«Побачивши на пам’ятному меморіалі безліч українських прізвищ та імен, розумієш масштаби цієї кривавої трагедії. Ми повинні пам’ятати цю сторінку історії та розповідати про неї всім, хто ще не знав. Українці та поляки мають зробити все, щоб у майбутньому більше не допустити таких трагічних подій, які залишають кривавий слід на багато поколінь. Я вражена масштабами цього збройного конфлікту», – зазначила депутатка Тернопільської обласної ради від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Інна Вовчок.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ukrop.com.ua