Православний священик розповів про святі місця на Тернопільщині (Відео)

14.07.2018 11:43   Опубліковано : Новини Тернопільщини
Джерело: TeNews

У ці дні в селі Зарваниці, що на Тернопільщині, відбувається проща для віруючих- католиків. У анонсованих заходах заплановано навіть візит Президента. А як справи у православних? 

Про це читачам газети "Місто" розповів ключар кафедрального собору свв.Костянтина та Єлени м.Тернополя, митрофорний протоієрей Євген Заплетнюк.

- Тернопільщина - край багатий на чудових людей і місце особливої благодатної Божої присутності. - Кілька років тому старанням нашої єпархії було знято фільм "Стежка паломника", в якому автори розповіли про наші місцеві святині, паломництва до яких ми звершуємо впродовж усього року.

- Хотілося б презентувати цей фільм гостям вашого інтернет-видання, познайомити з нашими святинями, а також, запросити кожного глядача до нас на молитву. наші священики завжди будуть раді поспількуватися з вами, відповісти на питання, помолитися та благословити всіх.

Знаю, що чимало навіть православних людей пішли до Зарваниці. У кожного були свої мотиви: хтось заради цікавості, хтось "за компанію", хтось шукав екзотики і хотів помолитися незвичним для себе чином. Як священик я свідчу, що це не правильно. Так не повинно бути. Маємо залишатися твердими у вірі Матері-Церкві, а не піддаватися на чужі акції. Ми можемо та й повинні любити своїх братів-католиків, але водночас "підігравати" їм, видавати себе за них для православних християн є гріхом. Так, Зарваниця - святе місце, засноване православними ченцями, яке в силу історичних причин відійшло нині до УГКЦ. Однак, між нашими церквами нині немає євхаристійної єдності, тому молитися за Літургією, сповідатися та причащастися разом ми не можемо. А без цього ніяке паломництво не є повноцінним.

Зрештою, нагадаю, що в каплиці нашого кафедрального собору зберігаються нетлінні мощі святих угодників Божих - преподобного Іоана Тобольського та Меркурія Бригинського, перед якими ми звершуємо богослужіння та читаємо акафісти кожного четверга о 18.00. Храм наш знайдете на перетині вулиць Тарнавсього та Київської. Розклад богослужінь завжди є на дошці оголошень перед храмом. Запрошуємо всіх православних християн до молитви та духовного оновлення під омофором материнської, Помісної Церкви.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews