Чернівецький геопортал визнали кращим на саміті у Грузії

18.07.2018 19:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Погляд

Чернівецький геопортал (map.city.cv.ua) переміг у конкурсі-презентації ініціатив з відкритості місцевої влади та залучення громадян під час Світового саміту Партнерства відкритого врядування, що проходить 16-19 липня у Тбілісі. Про це повідомила прес-служба Чернівецької міської ради.

У конкурсі брали участь ініціативи з 12 країн світу, спрямовані на реалізацію принципів відкритого врядування: прозорість, підзвітність та залучення громадян.

- Якщо ми хочемо співпрацювати з громадою, спільно знаходити найкращі рішення, потрібно надавати громаді найбільш повну інформацію в належному вигляді. Геопортал є тим інструментом, який дозволяє це робити. Адже люди завжди цікавляться тим, що стосується саме їх, відбувається безпосередньо біля місця їхньої роботи, навчання чи відпочинку. Близьке розташування породжує відчуття приналежності, і тоді люди цікавляться, долучаються та контролюють, - зазначила Тетяна Лебухорська, начальник відділу комп’ютерно-технічного забезпечення міської ради під час презентації.

Члени жюрі відмітили, що саме вплив реалізованої ініціативи на покращення життя кожного окремого мешканця та громади міста загалом, стали вирішальними аргументами у визначенні переможця конкурсу, в якому були представлені проекти з 12 країн світу.

Партнерство Відкритого врядування – це багатостороння ініціатива, спрямована на забезпечення конкретних зобов’язань урядів щодо сприяння прозорості, розширення можливостей громадян, боротьбі з корупцією та використання нових технологій для посилення управління. З моменту створення у 2011, до партнерства долучились уряди 67 країн з усього світу, в тому числі Україна.

Нагадємо, чернівецький геопортал презентовано громаді міста 18 червня 2018 року. На порталі доступні такі карти: парки та сквери, дитячі майданчики, детальні плани територій, тимчасові споруди, карти проекту «Інтегрований розвиток міст» та інші.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд