У Чернівцях міськрада не хоче, щоб Топорівці приєднувались до міської ОТГ

17.08.2018 17:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Молодий буковинець

Чернівецька міська рада має намір відмовити Топорівській сільській територіальній громаді Новоселицького району у приєднання до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади.

Відповідний проект рішення сьогодні зареєструвало юридичне управління міськради, пише molbuk.ua

У проекті документу зазначається, що до міськради надійшов лист від Топорівської сільської ради щодо розгляду питання про приєднання громади Топорівців до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади.

У поясненнях юридичного управління йдеться, що Топорівська сільська рада не є суміжною територіальною громадою, а опосередковується іншою територіальною громадою села Чорнівка Новоселицького району.

"У зв’язку з цим, питання щодо добровільного приєднання до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади можливо розглянути при одночасному зверненні Чорнівської сільської ради та Топорівської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області", - йдеться у проект рішення.

Таким чином міська рада має намір відмовити у наданні згоди на добровільне приєднання територіальної громади Топорівської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області до Чернівецької міської об’єднаної територіальної громади у зв’язку з відсутністю спільної межі адміністративно-територіальних одиниць.

Раніше повідомлялося, що згідно з новою редакцією перспективного плану формування територій громад Чернівецької області, Чернівецька міська ОТГ має складатися із шести місцевих рад.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець