Змагання чемпіонату Європи зі спортивного орієнтування «Рогейн» стартують на Буковині

21.08.2018 21:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

З 23 до 27 серпня 2018 року на території Вижницького району Чернівецької області відбудуться змагання чемпіонату Європи зі спортивного орієнтування «Рогейн».

Центром змагань є дитячий оздоровчий табір «Юність» в смт. Берегомет. За попередньою інформацією, у чемпіонаті візьмуть участь команди з 15 європейських країн. Буковина вже втретє приймає змагання такого рівня.

Вперше Буковина приймала чемпіонат Європи у 2006 році, що відбувся на території Сторожинецького та Глибоцького районів, вдруге в 2010 році – на території Вижницького району, в цьому році учасників чемпіонату знову приймає Вижниччина.
Слід зазначити, що більша частина району змагань охоплює територію Національного парку «Вижницький». Потужні туристично-рекреаційні ресурси нашого краю сприяють розвитку екотуризму та пізнавально-оздоровчого відпочинку.

Рогейн - командний вид спорту (від двох до п’яти учасників), що поєднує в собі стратегію і тактику, навігацію на пересіченій місцевості, а також фізичну витривалість. Мета команд в змаганнях з рогейну полягає в наборі за встановлений час максимальної суми очок, що присуджуються за відвідування контрольних пунктів, встановлених на місцевості і позначених у мапі змагань.

До старту змагань командам дається певний час для планування свого маршруту на місцевості і порядку відвідування контрольних пунктів.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews