Першокласники Буковини 1 вересня не отримають нові підручники

30.08.2018 15:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: ТРК «Буковина»

До початку навчального року жодна школа Чернівецької області не отримала нових підручників для першокласників, більше половини шкіл Буковини не мають одномісних парт. Про це повідомила на серпневій конференції працівників освіти Чернівецької області директор департаменту освіти Чернівецької ОДА Оксана Палійчук.

Так мали би виглядати одномісні парти у новій українській школі відповідно до рекомендацій міністерства освіти і науки України. 44 відсотки шкіл Буковини забезпечені такими меблями, інші розпочинають новий навчальний рік зі старими партами.

«Ми готові до старту, правда, у нас є трішечки проблеми із закупівлями. Вони вже не залежать від освіти. Вони залежать від того колапсу, який маємо на ринку. На жаль, наші підприємства для всієї України таку кількість парт виготовити одночасно не можуть. Але однозначно до 1 жовтня, до 1 листопада вони будуть завезені до всіх шкіл Буковини», – ОКСАНА ПАЛІЙЧУК, ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОДА

Чернівецька спеціальна школа №3 отримала з державного бюджету 100 тисяч грн. За ці гроші закупили техніку, дедактичні матеріали, розвиваючі іграшки, канцелярське приладдя. Парти залишилися старі.

«Поки що немає парт, але парти вже проплачені і ми десь у перших числах вересня чекаємо, що одномісні парти – яскраві, кольорові у нас будуть у класі. Але, поки їх немає, діти будуть сидіти за тими партами, які використовувалися минулого року», – ОЛЬГА ДОБРЖАНСЬКА, ДИРЕКТОР КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ “ЧЕРНІВЕЦЬКА СПЕЦІАЛЬНА ШКОЛА №3

До початку навчального року жодну школу Чернівецької області не забезпечили новими підручниками для першокласників.

«Маємо цю проблему. Нам обіцяли до 1 вересня, але на сьогодні, на жаль, жодного підручника в область не завезено. Нам завезены підручники для 5 класу. 1 і10 клас – ми ще чекаємо. Міносвіти виставило всі підручники і електронному варіанті і сьогодні. Поки цих підручників не буде, для учнів у школі всі матеріали будуть роздруковуватися по кількості дітей», – ОКСАНА ПАЛІЙЧУК, ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОДА

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич сьогодні під час виступу на засіданні уряду, повідомила, що нові підручники для учнів 1 класу доставлятимуть протягом вересня-жовтня, для 5-го класу — протягом серпня-вересня, для 10-го класу у листопаді 2018 року.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ТРК «Буковина»