Здолбунівська громада разом із сусідами буде дуже успішною

10.09.2018 20:39   Опубліковано : Юліана Медічі
Джерело: RvNews

Експерти Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування розрахували фінансову спроможність потенційної Здолбунівської міської об'єднаної громади.

null
Фото з мережі Інтернет

Йдеться про об'єднання міста Здолбунів, селища Квасилів та сіл Богдашівської сільради. Нагадаємо, що такий формат ОТГ запропонували депутати міської ради, проте здолбунівчани не підтримали дану ідею під час громадських слухань, що відбулися нещодавно.

null
 Фото Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування

 

null
 Фото Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування


Отже, за даними фінансового калькулятора, власні доходи Здолбунівської ОТГ будуть становити понад 135 млн. грн., левова частка яких це податок на доходи фізичних осіб (60%). Ні реверсної, ні базової дотації об’єднання громада у такому форматі не матиме. Загальний дохід бюджету ОТГ прогнозується вище 200 млн. грн. Обсяг видатків загального фонду становитиме орієнтовно 144 млн.

null
 Фото Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування

Таким чином, за словами Василя Поліщука, радника з питань фінансів ЦРМС, перспективна Здолбунівська ОТГ забезпечена фінансовим ресурсом для виконання своїх видаткових повноважень та має потенціал для розвитку.

За матеріалами Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews