Після вакцинації від сказу на Буковині проведуть відстріл диких лисиць (Відео)

17.09.2018 19:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: АСС

Щоб перевірити якість проведеня вакцинації.

Про це розповів керівник ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області Олександр Александрюк у програмі "Суть Речей" на Радіо 10. 

Слухач: скільки лисиць відстріляють, щоб перевірити якість проведення вакцинації? І чи ведеться фіксація кількості пупуляції лисиць.  І щодо червонокнижних тварин, чи вони підлягають вакцинації? Чи вони в зоні ризику щодо сказу?

Олександр Александрюк: Планується відстріл 10 особин лисиць, щодо контролю за вакцинацією. Разом з вакциною поступає ще одна речовина, яка при всмоктуванні організмом лисиці, буде залишатися на зубах. Треба подивитися, чи якісно пройшла ця вакцинація. Відстріл проведуть у різних місцевостях, декілька особин, щоб подивитися. У нас ведеться облік лисиць, і у нас норма навіть трохи більша, ніж вона має бути, тобто відношення кількость лисиць на певну територію – позитивна. Вакцинація діятиме не лише на лисиць, всі дикі тварини, які з’їдять вакцину, провакцинуються, і це піде на користь. І навіть при іграх, коли лисиці кусаються, то вони не заразяться хворобою.

Олександр Александрюк: А що стосується людей, чому ми писали, щоб люди не переносили цю вакцину. Тому що вакцину розкидатимуть на певному проміжку з певною швидкістю. Тобто розрахована кількість вакцини. На певну площу впаде стільки вакцини, скільки потрібно.

Людмила Григорчук: Тобто якщо людина забере вакцину, перенесе її, то це може погубити лисицю, не врятує її від сказу.

Олександр Александрюк: Так. Кількість вакцин розрахована на  певну кількість лисиць, яка є на Буковині.

Людмила Григорчук: Є термін дії цієї вакцини?

Олександр Александрюк: Вакцина може лежати і місяць, і більше. М’ясокісткове борошно пахне довго. Думаю, що лисиці їх знайдуть.

Слухач: звідки у Держпродспоживслужби літаки?

Олександр Александрюк: Це не наші літаки, це підприємство, з яким заключена угода на центральному рівні. І вони проводять вакцинацію у декількох областях. Вилітатимуть літаки з Коломиї. Туди вакцини будуть доправлені у холодильниках.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: АСС