Компенсаціям наказано довго жити: на Тернопільщині підтримують твариництво

20.09.2018 19:43   Опубліковано : Ярослав Бачинський
Джерело: TeNews

Держава дотримує дане на початку нинішнього року слово. За словами виконувача обов’язки директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Володимира Стахів, сільгосппідприємствам за утримання корів молочного напрямку направлено 8 млн грн.

Зокрема, за придбання вітчизняної сільськогосподарської техніки аграріям та фермерам відшкодовано 25 відсотків від кожної купленої технічної одиниці, або уже вони отри мали 7,3 млн грн. відсотки по кредитах отримали 164 сільгосподарства Тернопільщині, що склали 503 тисячі грн. Населення краю за утримання молочних корів одержало державної компенсації в сумі 1,1 млн. грн, а за молодняк великої рогатої худоби  майже 13 млн грн.»

Загалом, у структурі виробництва мяса сільгосппідприємства виробляють 39 відсотків, молока-26,1%, яєць-53,7 відсотка. За чисельністю великої рогатої худоби. в тому числі й корів, лідерство впевнено утримує Бучацький район-7431 голови, а найбільше молочних корів в ТзОВ» Бучачагрохлібпром».За ними не втрачають передових позицій у тваринницькій галузі у Лановецькому, Козівському, Теребовлянському Збаразькому районі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews