Виставку картин Анатолія Іваненка «Під небом на землі» презентують у Рівному

21.09.2018 15:43   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
У Рівному в галегеї «Євро-Арт» відбудеться персональна виставка Анатолія Іваненка «Під небом на землі».
 
Анатолій Іваненко – життєлюб і романтик. Художник знайшов свій почерк у живописі, який робить його роботи впізнаваними серед безлічі сучасних авторів, його образне мислення виплескується на полотна різними сюжетними рішеннями і підходами.
 
Народився Анатолій Григорович 30.09.1950 року у м. Сватове на Луганщині. Художню освіту отримав у Луганській дитячій художній школі та Луганському державному художньому училищі. У 1973 році закінчив Київський художній інститут (викладачі – В. Задорожний та В. Чекалюк). Працює у галузі станкового живопису.
 
З 1975 року художник живе та працює у Рівному. Відтоді ж є постійним учасником обласних та всеукраїнських виставок. Цього року отримав відзнаку “За заслуги перед містом”, адже живописом займається практично усе своє життя. Більше того, донині навчає цьому мистецтву своїх численних учнів. 
 
Роботи Анатолія Іваненка знаходяться у різних куточках світу у приватних колекціях. У Рівному роботи художника можна побачити у нашій галереї, де він традиційно презентує свої нові картини поціновувачам мистецтва. Живописець створює масштабні тематичні полотна, сповнені ностальгічного реалізму. Його роботи зачаровують око, глядач немов бере участь у грі синтезу власної і авторської уяви. 
 
Нинішня експозиція є другою персональною виставкою Анатолія Іваненка у стінах «Євро-Арту». У 2015 році увазі глядача уже було представлено 25 його полотен.
 
Персональна виставка митця «Під небом на землі» репрезентує його творчість за останні три роки та налічує 20 робіт автора. Живопис художника тематично розмаїтий. Це і пейзажі, і натюрморти, і сюжетні композиції. Сміливо вирішений у кольорі, потужний і експресивний живопис Анатолія Іваненка збуджує «наше несвідоме» і резонує «наше емоційне». 
 
Поринути у світ прекрасного і «відчути коди» його картин рівняни та гості міста можуть упродовж двох місяців: виставка діє з 26 вересня до 25 листопада 2018 року.
 
За матеріалами галереї «Євро-Арт».

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews