Делікатес для ЄС: подружжя буковинців відкрило першу равликову ферму

26.09.2018 17:15   Опубліковано : Буковинський Новинар
Джерело: Молодий буковинець

На Буковині в селі Стрілецький Кут Кіцманського району відкрили першу равликову ферму.

Вирощують маленьких равликів у теплиці зі спеціальними вологістю, освітленням і температурою, йдеться в сюжеті ТВА, пише molbuk.ua.

У теплу пору року їх переносять на поле, де вони живуть під дошками і їдять спеціальну траву. Дорослих равликів надалі сортуватимуть та готуватимуть до експорту до країн ЄС. 

"Європейський ринок потребує дуже багато равликів, там не встигають ні виростити їх штучно, ні тим паче зібрати потрібну кількість у природі. В Україні теж не вирощують їх багато. Ми вирощуємо повністю їстівного равлика, середземноморського", - каже власниця ферми Оксана Юськів. 

Разом з чоловіком Василем вони навчалися за кордоном вирощувати равликів в українських умовах. Кажуть, що бізнес це ризикований, адже в українських умовах він у природі не живе, тому потрібно вирощувати штучно.

Найкраще їсти равликів, за словами пані Оксани, із соусом з масла, часнику і петрушки. Смакує також з підсушеним білим хлібом та білим вином. 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець