У Чернівецькій області відзначать 100-річчя Буковинського народного віча

26.09.2018 23:42   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Згідно з розпорядження обласної державної адміністрації «Про відзначення у Чернівецькій області 100-річчя Буковинського народного віча», у листопаді 2018 року в області планується проведення низки урочистих заходів, спрямованих на розвиток інфраструктури, культурно-мистецьких заходів, освітніх, спортивного та інформаційного характеру в рамках відзначення 100-річчя Буковинського народного віча.

Очікується, що відбудеться спільний молебень представників різних конфесій за мир, процвітання України і Чернівецької області та покладання квітів до пам’ятних дошок учасникам Буковинського віча, пам’ятників Тарасу Шевченку та Героям Буковинського куреня.

Заплановано проведення урочистого спецпогашення марки з нагоди відзначення 100-річчя Буковинського народного віча та презентація ювілейної монети «100-річчя Буковинського віча».

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім.  М. Івасюка пройдуть тематичні конференції, книжкові виставки, в обласній філармонії ім. Д. Гнатюка відбудуться концертні програми. У закладах освіти області відбудуться флешмоби на тему: «Україна - Єдина» та тематичні інформаційні години, круглі столи, лекції.

Окрім того, випущено ювілейну відзнаку обласної державної адміністрації «100-річчя Буковинського Віча». Автор відзнаки - заслужений художник України, лауреат численних мистецьких премій, буковинець Орест Криворучко. Майстер був одним з перших відомих краян, які отримали відзнаки з рук голови облдержадміністрації Олександра Фищука під час урочистостей з нагоди Дня Конституції України. Урочиста презентація ювілейної монети відбудеться у рамках заходів до відзначення 100-річчя Буковинського Віча.

Детальніше про заходи до 100-річчя Буковинського народного віча буде повідомлено найближчим часом.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews