Буковинці ділилися власним позитивним досвідом щодо всиновлення

27.09.2018 08:16   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Днями в приміщенні обласної державної адміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань захисту прав дітей.

На засіданні були розглянуті питання щодо безкоштовного навчання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у вищих навчальних закладах, виплат їм державної соціальної допомоги та санаторно-курортного лікування.

Друга частина засідання була присвячена прийдешньому Дню усиновлення. Присутні прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновлювачі області поділилися своєю історією та досвідом.

Так, мати-вихователька дитячого будинку сімейного типу Любов Рудой розповіла, що вже виховала 19 дітей, більшість з них вже досягли повноліття. Спочатку,  у 2006 році, сім’я почала функціонувати як прийомна. Згодом у 2017 році сім’я набула статусу дитячого будинку сімейного типу та наразі виховує 8 прийомних дітей.

Всі батьки отримали цінні подарунки від обласної державної адміністрації та подяки служби у справах дітей.

Довідково. На обліку служб у справах дітей облдержадміністрації перебуває 1011 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 752 дітей знаходяться під опікою, піклуванням, 215 дітей виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Протягом 2018 року створено 1 прийомну сім’ю та 2 дитячих будинки сімейного типу. Окрім того, з початку 2018 року вже усиновлено 16 дітей.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews