На Рівненщині двох сільських голів підозрюють у підробленні документів

01.10.2018 21:10   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Досудовим слідством встановлено, що сільський голова в Корецькому районі здійснив видачу завідомо неправдивого рішення сесії сільської ради, проставивши особистий підпис та відтиск печатки сільської ради,  цим надав дозвіл на розроблення детального плану території земельної ділянки в одному із населених пунктів району.  Однак вказане питання на сесії сільської ради не розглядалось і таке рішення не приймалось.

Повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення одному із сільських голів і в Сарненському районі. Він підозрюється у видачі завідомо неправдивих офіційних документів та розтраті чужого майна. Зокрема, цей сільський голова здійснив видачу завідомо неправдивих офіційних документів про нарахування та виплату зарплати одному з працівників сільської ради, який у робочий час був відсутній і перебував за межами території Рівненської області.

В результаті протиправних дій сільського голови на користь працівника сільської ради незаконно нараховано заробітну плату в сумі 33 тис. грн. та матеріальну допомогу в сумі понад 9 тис. грн. з коштів місцевого бюджету. У зв’язку з цим територіальній громаді вказаного органу місцевого самоврядування завдано майнової шкоди.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews