Ярмарок «Крупецькі гостини» вирував на Радивилівщині

04.10.2018 20:35   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Відкрив фестиваль-ярмарок голова Крупецької громади Віталій Мошкун,  чиє звернення до гостей і учасників дійства було пронизане щирими побажаннями гарного настрою та позитивних емоцій, сповнене вірою і надією у майбутнє громади.

Програма святкового фестивалю була багатогранною і насиченою, адже включала конкурси, розваги і майстер-класи, виступи самодіяльних колективів.

 Родзинкою фестивалю став майстер-клас з приготування ухи від сільського голови. Це був справжнісінький клас!!!  Цією улюбленою усіма стравою частував  сам голова.

 Цікавинкою  свята став старостинський ярмарок, у якому сільські старости-газди презентували свої старостинські садиби. Кожна садиба вирізнялася дизайном і шармом, власним стилем презентації. Милувала око присутніх алея майстрів, на якій розкішно красувалися доробки справжніх народних умільців нашого краю. Серед них власноруч написані та вишиті бісером  картини, вироби  художньої ковки, ткацькі роботи та багато іншого.

 Діти ж стали учасниками акції  «До твого серця, Україно, свої долоні прикладу», залишивши на білому полотні з обрисами України свої маленькі долоньки, як символ миру і дружби.

 Усі ці розваги  проходили одночасно з творчими пісенними виступами не лише художніх колективів нашої громади, але й гостей з інших громад. Упродовж свята  присутнім розважав  дитячий духовий оркестр «Берег» Смизької громади  під керівництвом Богдана Дацюка, занурюючи кожного з учасників дійства у глибинний світ чарівних звуків.

Останнім акордом свята, найбільш очікуваним, інтригуючим і гумористичним водночас  став розіграш святкової лотереї.  Важко передати словами відчуття, які в цей момент наповнювали душу кожного, адже усі власники  лотерей, затамувавши подих, з нетерпінням чекали на удачу.

 А що ж було опісля?.. Не з порожніми руками поверталися додому – хто з кізонькою, хто з телятком, хто з поросятком, з мішком цукру чи зерна… 

Загалом свято пройшло  у колі друзів,  у золотистих  барвах осені, з квітами і дарами природи.  За відгуками учасників кожен отримав  гарний настрій і незабутні враження. Тому без сумніву можна сказати, що ярмаркова історія Крупця буде продовжена.

За матеріалами сайту Крупецької громади.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews