У Рівному відбудеться концерт Української капели бандуристів Північної Америки

15.10.2018 16:24   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Концерт «З Україною в серці» Української капели бандуристів Північної Америки ім. Т. Шевченка відбудеться у Рівному 24 жовтня. Початок о 18:30 в глядацькій залі МБК.

Музиканти виступали на таких всесвітньо відомих сценах, як "Карнеґі Холл" в Нью-Йорку (США); "Катедрі Нотр" в Парижі (Франція); "Мессі Холл" в Торонто (Канада). А 24 жовтня, в рамках туру Україною, їх із захватом чекатиме сцена Міського Будинку Культури - Рівне зустрічатиме гостей із США.

Українська капела бандуристів Північної Америки ім. Т. Шевченка - це колектив, який несе бандурне та кобзарське мистецтво понад століття по усьому світу! Цьогоріч капела відзначає свій столітній ювілей.

Понад півсотні музикантів! Репертуар, що складається з понад 600 творів, в тому числі – унікальних композицій Григорія Китастого та Гната Хоткевича. А ще особливістю ансамблю є те, що музиканти плекають та зберігають рідкісний харківський спосіб гри на бандурі. Це музика, яка змушує здригатись серце кожного українця. Мистецький керівник і диригент – Олег Махлай.

null
Фото з мережі Інтернет






Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews