Патронат над дитиною: що варто знати, розкажуть у Рівному

15.10.2018 20:50   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

17 жовтня  об 11:00 в Обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (м. Рівне, вул. В. Чорновола, 66) відбудеться прес-конференція, під час якої буде надано інформацію про запровадження на території Рівненської області нової соціальної послуги – патронату над дитиною. Управлінці соціальної сфери області та представники організації-розробника системи патронату над дітьми розкажуть про переваги, перспективи та виклики запровадження цього соціального інституту, інформують прес-релізи заходу.
Спікери заходу: директор Рівненського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - Ананій Олександрович Бучак;  начальник Служби у справах дітей Рівненської облдержадміністрації - Віктор Кирилович Марчук; тренер за Програмою підготовки кандидатів у патронатні вихователі та керівник Рівненського обласного фонду “Наше майбутнє” - Рибчук Людмила Віталіївна;  менеджер проекту “Сімейний патронат” міжнародної благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині  Лариса Іванівна Стрига.

 Патронат над дитиною є розробкою міжнародної благодійної організації “Партнерство “Кожній дитині”, підтримана державою та вже успішно запроваджена у громадах 13-ти регіонів України. У липні 2018 року відбулося додаткове навчання національних тренерів з підготовки кандидатів у патронатні вихователі (безпосередніх надавачів послуги), завдяки чому такий спеціаліст з’явився і на Рівненщині.
Довідка: Послуга патронату над дитиною передбачає опіку, виховання та реабілітацію дитини у сім’ї патронатного вихователя у період подолання її батьками або ж особами, які їх заміщають, складних життєвих обставин. Унікальність патронату полягає у тому, що він не лише забезпечує потреби дитини, сім’я якої потрапила у складні життєві обставини, але й надає підтримку самій сім’ї з метою посилення її потенціалу до належного виховання дитини. У результаті дитина не потрапляє до інтернатного закладу, уникає травматичного досвіду, має можливість спілкуватися з батьками.
Якщо ж сім’я все ж таки не виявляє потенціалу до змін та бажання повернути дитину у рідний дім, для неї обов’язково знаходять саме сімейну альтернативу – опікунів, прийомних батьків, усиновлювачів. При цьому рішення щодо її подальшої долі ухвалюється з огляду на те, що є найкращим саме для конкретної дитини. Таким чином, за будь-яких обставин дитина уникає інтернатних закладів, які у багатьох країнах світу визнані травматичною для дітей практикою.

 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews