Заливна шарлотка «П’ятихвилинка»
Джерело: Пошепки
Смачна випічка! Завжди виходить «на відмінно». Швидко і без особливих зусиль! Ділюся рецептом, забирайте в свою кулінарну скарбничку.
Складові:
- Борошно — 1 чашка
- Цукор — 1 чашка
- Яйце — 3 шт.
- Сіль — 1 щіпка
- Кориця — 1/2 ч. л.
- Ванільна есенція — 1/2 ч. л.
- Крохмаль — 1 ст. л.
- Цукрова пудра — для присипки
Читайте також
Приготування
Підготуйте інгредієнти. Нагрійте духовку до 180 ᵒС. Змішайте борошно, сіль і корицю. Якщо додаєте крохмаль, то і крохмаль. Збивайте яйця і цукор, поки маса дещо не посвітлішає і трохи не збільшиться в об’ємі (електровінчик справляється з цим завданням за 3-4 хвилини). Поступово додайте до яєчної суміші борошняну суміш, продовжуйте збивати до однорідності маси.
Яблука або груші очистіть від шкірки і наріжте кубиками або пластинками. Як показала практика, пластинками краще. Роз’ємну форму збризніть рослинною олією і борошном. Форма 22 см в діаметрі, 6 см висота. На дно форми викладіть яблука і залийте тістом. Тісто має повністю покрити фрукти.
Поставте в духовку на 30-40 хвилин (в залежності від характеру вашої духовки). Верх повинен добре підрум’янитися. Перевірте готовність зубочисткою або сірником. Дайте шарлотці трохи охолонути, потім зніміть форму і посипте верх шарлотки цукровою пудрою (за бажанням). Шарлотка готова.
Смачного!
Читайте більше на TeNews.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Пошепки