На Заставнівщині спалах африканської чуми свиней

30.10.2018 11:24   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Начальник Головного управління Держпродсрпоживслужби у Чернівецькій області Олександр Александрюк прокоментував під час апаратної наради ситуацію, котра склалася зі спалахом африканської чуми свиней на Заставнівщині.

Він повідомив, що 25 жовтня 2018 року до Головного управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області звернулася власниця свиногосподарства з с. Василів Заставнівського району з підозрою на захворюваність свиней.

Було відібрано паталогічний матеріал, котрий направлено для дослідження до Івано-Франківської Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. О 14.00 27 жовтня було підтверджено наявність вірусу африканської чуми свиней у свиногосподарстві.

О 16.00 було скликано та проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Заставнійській районній державній адміністрації, за підсумками якого затверджено План заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканської чуми свиней.

О 19.00 цього ж дня було виставлено ветеринарно-поліцейські пости поблизу самого свиногосподарства в селі Чуньків, Кулівці та Василів.

Весь транспорт при в’їзді та виїзді перевірявся на наявність м’ясотуш або живих свиней, та було проведено дезінфекцію коліс автотранспортних засобів.

У згаданому господарстві від 25 жовтня до сьогодні зафіксовано падіж 27 голів свиней.

Наразі триває омертвіння хворих свиней безкровним методом, відтак,  відбудеться спалювання та захоронення рештків свиней.

«Головному управлінню Держпродспоживслужби в Чернівецькій області необхідно й надалі тримати ситуацію під постійним контролем та не допустити розповсюдження даної хвороби за межі господарства», - наголосив голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук під час наради.

За матеріалами прес-служби ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews