Буковинцям на замітку: як зареєструвати спадкоємцю право власності за померлим

01.11.2018 00:13   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У разі відсутності державної реєстрації права власності на нерухоме майно спадкодавця, спадкоємець має право, відповідно до Порядку державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року № 1127  (далі – Порядок), звернутись до державного реєстратора прав на нерухоме майно із заявою про державну реєстрацію права власності спадкодавця, що було набуто останнім за життя.

Для державної реєстрації права власності на підставі заяви спадкоємця подаються:

–   документи,  що підтверджують набуття спадкодавцем права власності на нерухоме майно;

–   витяг із Спадкового реєстру про наявність заведеної спадкової справи;

– документ, що містить відомості про склад спадкоємців, виданий нотаріусом чи уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, якими заведено відповідну спадкову справу.

Державна реєстрація права власності на підставі заяви спадкоємця проводиться шляхом внесення до Державного реєстру прав відомостей про суб’єкта права власності – спадкодавця з обов’язковим зазначенням відомостей про смерть такої особи.

Отже, якщо до складу спадщини входить нерухоме майно, право власності на яке було набуто за життя померлим, але не було зареєстроване належним чином, державний реєстратор перед видачою витягу вносить відомості про право власності спадкодавця на таке майно у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно шляхом проведення відповідної державної реєстрації права власності за заявою спадкоємця.

За додатковими питаннями та консультацією, звертайтесь: Центр надання адміністративних послуг, м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 7, тел. 50-90-72, 50-90-73, 50-90-74

Філія: Садгора, вул. Івана Підкови, 2, тел. 56-05-40

Відділ з державної реєстрації речових права на нерухоме майно юридичного управління вул. Кохановського, 7, тел. 58-43-44, 58-43-45

E-mail: doz.center2@ukr.net,admincnap@ukr.net

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews