Осіння смакота: Суп-пюре із гарбуза

04.11.2018 21:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: irynaskitchen.com

У осінні сірi, дощові дні ніщо так не зігріває як приготовлений з любов’ю, гарячий, вітамінний та ароматний суп із гарбуза.

  • 1 середній гарбуз 1-2 кг
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 2 лаврових листки
  • дрібка тим’яну
  • дрібка розмарину
  • 100 мл вершків
  • сіль, перець

Почистити і дрібно посікти цибулину, припустити у каструлі на легкому вогні з вершковим маслом та олією.

Тим часом розрізати гарбуз на шматки, обчистити, вийняти насіння, порізати на кубики та додати у каструлю. Шматки гарбуза разом із цибулею обсмажити на середньому вогні 15-20 хв, що надасть супу особливого аромату.

До каструлі долити води так, щоб покрило гарбуз, додати сіль, лавровий листок, тим’ян і розмарин, накрити кришкою та варити суп на слабкому вогні 30-40 хв так щоб гарбуз розварився.

Із супу вийняти лавровий листок і перетерти його за допомогою блендера, перецідити через сито та повернути у каструлю на вогонь. Приправити суп-пюре вершками та дрібнозмеленим перцем.

 

dscn8320

dscn8303

dscn8304

dscn8308

dscn8299

dscn8301

dscn8309

dscn8311

dscn8312

dscn8321

dscn8325

dscn8327

dscn8330

dscn8348


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: irynaskitchen.com