Чернівчани відзначили 100-річчя Буковинського народного віча (Фото)

05.11.2018 01:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

У Чернівцях відбулися заходи з нагоди 100-річчя Буковинського народного віча. Урочистості розпочались з покладання квітів до пам’ятника Героям Буковинського куреня та до пам’ятника Тарасові Шевченку.

У Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбувся Форум інтелігенції та громад Буковини «100-річчя Буковинського народного віча: в одній великій Україні». З нагоди свята громадські, культурні та наукові діячі Буковини отримали нагороди. Зокрема, Почесною відзнакою Чернівцеької міської ради та цінним подарунком було нагороджено доктора психологічних наук, професора кафедри педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – Марію Іванчук та проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків, професора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича – Петра Фочука.

Після завершення Форуму, всі учасники попрямували урочистою ходою до Театральної площі, де відбулось покладання квітів до пам’ятних дощок учасникам Буковинського віча. Пам’ятний знак розміщений на будівлі Буковинського державного медичного університету. Також, на Театральній площі відбувся спільний молебень за мир і єдність в Україні.

Після цього, у музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбулися урочисті збори, під час яких секретар міської ради Василь Продан нагородив медаллю «На славу Чернівців» завідуючого фізотерапевтичним відділенням «Міської поліклініки № 1», голову профспілкового комітету Івана Марчука та доцента кафедри економіки, підприємства та управління персоналом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, голову профбюро економічного факультету, заступника голови профкому співробітників університету, голову ревізійної комісії Чернівцеької обласної організації профспілки працівників освіти і науки.

Крім того, Почесною відзнакою Чернівецької міської ради та цінним подарунком було нагороджено ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС Манолія Желєзного, директора Чернівецької загальноосвітньої школи №40 Георгія Куриша, медичного працівника «Міської поліклініки № 1» Мирослава Оршака, заступника головного лікаря з медичної частини «Міської лікарні №1» Валентина Пижика та директора муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського – Олександру Щербанюк.

Закінчилися урочистості молодіжною програмою на Соборній площі міста.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews