У Березному запрацював інклюзивно-ресурсний центр

20.11.2018 20:50   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

На Рівненщині це уже 6-й такий заклад. Його організували на базі місцевого пришкільного інтернату, інформує сайт «Освіта Рівненщини».

Як розповіла директор центру Тетяна Шнайдер, тут допомагатимуть розвиватися, адаптуватися та соціалізуватися діткам від 2 до 18 років. На площі майже 100 квадратів облаштували 5 кабінетів для занять з логопедом, сурдопедагогом, олігофренопедагогом, вчителем лікувальної фізкультури та психологом. Заклад забезпечений комп’ютерною технікою, дитячими меблями, дидактичними та наочними матеріалами. У кабінеті ЛФК є шведська стінка, велотренажер, бігова і тактильна доріжка, масажний стіл та утяжувачі для ніг і рук.

null
 
 

Щодо фінансування, то мультимедіа, дидактичний та роздатковий матеріал, меблі для дітей із ДЦП, сухий басейн, логопедичні зонди  та масажери придбані за бюджетні кошти. Понад півмільйона гривень інвестували меценати. За ці гроші зробили санвузол, обладнали кабінет медсестри, закупили меблі, килими та пуфи. Приміщення оздобили яскравими малюнками. Батьки подякували керівництву району та області за можливі.сть для своїх дітей бути корисними для суспільства. Адже, щоб отримати послуги фахівця-педагога раніше потрібно було їхати до Рівного.

Найближчим часом у Березнівському районі заплановано відкриття таких центрів ще у смт Соснове та у селі Балашівка.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews