Мешканці ще однієї сільради на Дубенщині зробили свій вибір щодо об’єднання

22.11.2018 20:25   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Відкриті слухання щодо утворення об’єднаної територіальної громади у жовтні ініціювали активісти Іваннівської сільської ради. Тоді у клубі села Івання зібрались мешканці сільради, представники з Привільненської ОТГ, Дубна, районної ради та адміністрації, повідомляє сайт «Інформаційний портал м. Дубно».
За перспективним планом формування громад Івання має об’єднатися з містом Дубно. Однак люди вагалися з ким об’єднатися – з містом чи Привільненською громадою. Тому організували зустріч для людей, аби ті послухали усі сторони і врешті визначилися з ким об’єднатися. Тоді ж вирішили провести подворовий обхід та вивчити думки селян. Таке рішення, кажуть фахівці з питань децентралізації, буде правильним.
Як повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України, опитування вже провели – більшість жителів виявили бажання приєднатися до вже діючої громади – Привільненської.
Під час зустрічі з консультантами Проекту ПУЛЬС рівненського РВ АМУ голова Іваннівської сільської ради Світлана Бирук розповіла:
«За результатами опитування депутати вже прийняли рішення – приєднатися до Привільненської громади. Відповідні рішення ми вже підготували на Привільненську ОТГ. Далі їхні депутати мають прийняти рішення – об’єднуватись чи ні. Лише після проходження усіх процедур стане відомо чи збільшиться Привільненська громада. І чи станемо ми їхньою частинкою».


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews