Транскордонне співробітництво Рівненщини й Польщі в дії

03.12.2018 21:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Підходить до завершення реалізація багаторічної програми «Польська допомога» в рамках проекту «Підтримка процесу організації українського рятувального волонтаріату з метою підвищення рівня безпеки місцевого населення у Рівненській області». Проект співфінансований Міністерством закордонних справ Республіки Польща, інформує  Головне управління ДСНС України у Рівненській області.

Як зазначив координатор  проекту, один із керівників добровільної пожежної охорони Республіки Польща генерал Марек Ковальські - основною метою програми було залучення молоді Рівненщини до вивчення пожежно-рятувальної справи та залучення до добровільного пожежного руху, який активно розвивався на території області у 20-30 роках минулого століття.

Рівень Міжнародної програми був на дуже високому рівні, про що свідчить приїзд з робочим візитом на Рівненщину Надзвичайного та Повноважного посла Республіки Польща в Україні Яна Пєкло та Генерального консула Республіки Польща у Луцьку Вєслава Маріана Мазура.

Загалом у період з 2016 по 2018 роки було підготовлено 36 добровольців-вогнеборців з місцевого населення сіл Біла Криниця та Велика Омеляна Рівненського району, а також села Бугрин Гощанського району, котрі пройшли навчання з домедичної та пожежно-рятувальної підготовки у сучасних навчально-тренувальних коплексах Рівненщини та Республіки Польща.

null
 

Для потреб об’єднаних територіальних громад та рятувальної Служби області в рамках програми було отримано багато сучасного аварійно-рятувального обладнання і спорядження. Зокрема у селі Бугрин Гощанського району відреставроване приміщення  пожежного депо для потреб добровольців-вогнеборців, а в селі Біла Криниця Рівненського району у грудня планується урочисто відкрити перше в західному регіоні новітнє приміщення Центру безпеки громадян. Де спільно працюватимуть рятувальники, поліцейські та медики. Таке компактне розміщення дозволить забезпечити безпеку кожного громадянина навіть у найвіддаленіших селах.

null
 

Тому рухаємося далі задля ще більшого розвитку та перспективи нових Міжнародних проектів в галузі безпеки громадян.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews