7 рецептів смачного домашнього печива
Джерело: Тендітна
1. ЯБЛУЧНЕ ПЕЧИВО
Інгредієнти:
120 г цукру
1 пакетик ваніліну
4 яйця
200 г маргарину
500 г борошна
1 пакетик розпушувача
3 яблука
Приготування:
Яйця розтираємо з цукром і ваніліном.
Додаємо розтоплений маргарин, перемішуємо, потім додаємо борошно, змішане з розпушувачем, і вимішуємо ложкою тісто.
Яблука чистимо і ріжемо дрібними кубиками, додаємо в тісто.
Викладаємо столовою ложкою невеликі гірки на деко, застелене папером для випічки, і випікаємо в розігрітій до 200 ° С духовці до золотистого кольору буквально 10-15 хвилин.
2. БАНАНОВЕ ПЕЧИВО
Інгредієнти:
2 великих м'яких банана
1 стакан вівсяних пластівців (геркулес)
горіхи, родзинки, шоколад, кориця (за бажанням)
Приготування:
Розім'яти банани з геркулесом, перемішати. Додати горіхи, родзинки, шоколад. Готувати при 180 градусах в духовці на пергаментному папері 15 хвилин.
3. КОКОСОВЕ ПЕЧИВО
Інгредієнти:
100 г борошна
100 г цукру
200 г кокосової стружки
2 яйця
1 ч. л. розпушувача
Приготування:
Яйця збити з цукром. Додати кокосову стружку, перемішати. Всипати борошно з розпушувачем, знову перемішати. Прибрати тісто в холодильник на півгодини. Руки змочити водою і сформувати з тіста печиво. Випікати при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
4. ДОМАШНЄ ВІВСЯНЕ ПЕЧИВО
Інгредієнти:
100 г вершкового масла
1 склянка цукру
2 яйця
1 склянка вівсяних пластівців
1 склянка борошна
горіхи, цукати, сухофрукти
Приготування:
Для початку вершкове масло разом з цукром викладаємо в зручний посуд і виминаємо виделкою.
Потім змішуємо міксером до отримання однорідної маси.
Додаємо яйця і перемішуємо.
Висипаємо склянку вівсяних пластівців.
Перемішуємо і додаємо начинку за смаком: горіхи, курагу, родзинки або цукати, а можна і все разом. Сумарно близько 2 склянок начинки.
Перемішуємо і додаємо борошно.
З отриманої маси робимо кульки, вмочуємо в борошно і надаємо форму печива.
Викладаємо на деко, застелене папером для випікання і змащене оливковою олією.
Випікаємо при 200 градусах 15 хвилин.
5. МОЛОЧНІ КОРЖИКИ
Інгредієнти:
400 г борошна
200 г цукру
100 г вершкового масла
1 яйце
80 мл молока
1/2 ч. л. розпушувача
Приготування:
Збити розм'якшене вершкове масло з цукром. Додати яйце, молоко і розпушувач, перемішати. Додати борошно і замісити еластичне тісто. Розкачати тісто в пласт товщиною 7-10 мм. Спеціальною формочкою з хвилястими краями або звичайною металевою формою для тарталеток вирізати коржики.
Деко застелити пергаментним папером. Духовку нагріти до 180 градусов. Перекласти вирізані коржики на деко. Випікати хвилин 15, поки злегка зарум'яняться краї. Головне - не перетримати коржики в духовці, інакше вони перетворяться на звичайне печиво.
6. ПЕЧИВО ДО ЧАЮ «ГОСТІ НА ПОРОЗІ»
Інгредієнти:
2 яєчних жовтки
1 пакетик ванільного цукру
230 г борошна
80 г цукрової пудри
120 г вершкового масла
3/4 ч. л. лимонної цедри
Приготування:
Розігріти духовку до 175 градусів. Застелити деко пергаментним папером, змастити маслом і присипати борошном.
Просіяти борошно і цукор в одну миску. Додати розм'якшене вершкове масло, яєчні жовтки і лимонну цедру. Перемішати інгредієнти до однорідності. Місити 5-10 хвилин, щоб тісто набуло еластичної форми.
Сформувати тісто в «ковбаску» і порізати на кружки. Покласти кружечки на деко і випікати 10 хвилин.
7. ПЕЧИВО «КАВОВІ ЗЕРНА»
Інгредієнти:
4 ст. л. молока
5 ст. л. розчинної кави
200 г вершкового масла
200 мл вершків (30%)
250 г цукру
3 ст. л. какао
650 г борошна
Приготування:
Каву розчиняємо в гарячому молоці. Після додаємо масло, цукор, вершки, какао. Все збиваємо. Потім додаємо борошно і вимішуємо тісто.
З тіста, відриваючи шматочки, робимо кульки, злегка їх витягуючи і надаючи форму зерен.
Потім паличкою або зубочисткою робимо поздовжній розріз, глибокий, але не до кінця.
Викладаємо зерна на деко (лист).
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин.
Смачного!
Читайте більше на TeNews.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тендітна