На Буковині профінансували важливі об'єкти

06.12.2018 08:43   Опубліковано : Наталія Чернівецька
Джерело: CvNews

Під час засідання Громадської ради при ОДА в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк наголосив, що у 2018 році вдалось зробити чимало для розвитку області, зокрема, це спільна робота та порозуміння між гілками влади, із залученням народних депутатів, місцевого самоврядування, експертів, громадських активістів, усіх тих, хто бажає добробуту та процвітання нашій Чернівецькій області.

«Впродовж року за результатами перевиконання дохідної частини обласного бюджету на загальну суму 15,2 млн. грн вдалося додатково профінансувати низку важливих соціальних об’єктів, зокрема, в галузі охорони здоров’я: це можливість придбання для онкодиспансеру універсального рентген-терапевтичного аппарату, для обласного медичного діагностичного центру – цифрової ультразвукової діагностичної системи вартістю 5 млн.грн., Без сумніву, варто говорити і про те, що у жовтні 2018 року запрацювало відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії обласного кардіодиспансеру, де вже тисячі пацієнтів з «інфарктом міокарда» вдячні за оновлений ангіограф».

Разом з тим, значна сума коштів була передбачена та профінансована на різноманітне обладнання, комп’ютерну техніку для обласних закладів соціально-культурної сфери. Це вдалося здійснити за рахунок наявності вільного залишку коштів на початок року, за рахунок перевиконання, а також  за рахунок виваженого ставлення до тих чи інших пропозицій.

«В поточному році область отримала субвенцію на соціально-економічний розвиток у сумі 219 млн. грн., котра передбачена для проведення ремонтно-будівельних робіт на 339 об’єктах (здебільшого це соціальні об’єкти області). За рахунок цих коштів вдалось реалізувати 2 масштабні проекти – введення в експлуатацію каналізаційного колектору в м. Заставна, а також відкриття загальноосвітньої школи I – III ступенів в селі Йорданешти», - повідомив посадовець.

Він також зазначив, що за рахунок коштів субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ цьогоріч вдалось залучити понад 68 млн. грн. та спільно з територіальними громадами зреалізувати низку важливих проектів: щодо облаштування ЦНАПів, облаштування та ремонту доріг на території ОТГ. Зокрема, було здійснено капітальний ремонт внутрішніх приміщень Вашковецького ДНЗ №1.

«167 млн грн область отримала з Державного фонду регіонального розвитку. З місцевих бюджетів було забезпечено співфінансування кожного з проектів на загальну суму 27,8 млн. грн. До переліку інвестиційних програм, обговорення яких відбувалося відкрито, ввійшли 37 об’єктів у поточному році. Деякі з них вже завершені: ремонти відділень Кіцманськох ЦРЛ, 5,6 поверхів лікарні швидкої медичної допомоги на вулиці Фастівській у Чернівцях, та реконструкція зовнішніх мереж водопостачання, водовідведення у смт. Кельменці», - додав Михайло Павлюк.

За матеріалами ЧОДА.


Читайте більше на CvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews