На Березнівщині презентацією книги завершився цикл заходів у рамках Року Тараса Бульби-Боровця

07.12.2018 20:25   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Презентацією документально-публіцистичного видання «Отаман Тарас Бульба-Боровець. «Своя державність, збройна сила, віра Христова» завершився цикл заходів, присвячених відзначенню у 2018 році 110-ї річниці від дня народження засновника УПА «Поліська Січ» Тараса Бульби-Боровця, інформує сайт Березнівської РДА.

 На захід завітали посадовці Березнівщини, волонтери, представники студентської молоді та громадськості.

Упорядником книги стала голова Березнівського осередку Конгресу української інтелігенції, місцева дослідниця життя і діяльності Тараса Бульби-Боровця Алла Куц.  Книга містить матеріали архіву командувача УПА Тараса Бульби-Боровця, передані з Німеччини. Про те, як передавали матеріали, розповіла жителька міста Березне Валентина Тихонова. Адже саме за її сприяння вдалося отримати німецький архів отамана. Про свої 20-річні дослідження і вивчення діяльності Тараса Бульби-Боровця поділилася Алла Куц. Присутні мали змогу також переглянути фільм «Повстанський командир з Полісся» за сценарієм Алли Куц. У знятих кадрах відображені окремі епізоди життєвого та військового шляху нашого земляка, бойового командира, першого засновника УПА «Поліська Січ».


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews