На Костопільщині побільшало інспекторів праці

26.12.2018 17:30   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

Посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування отримали представники Костопільського району: керуюча справами виконавчого комітету Деражненської сільської ради Олена Ткачук та головний спеціаліст з питань житлово-комунального господарства Малолюбашанської сільської ради Олександр Морозюк, інформує  прес-служба Управління Держпраці у Рівненській області.

Вручаючи посвідчення, начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний зазначив, що повноваження з контролю за додержанням законодавства про працю, які делеговано органам місцевого самоврядування, є пріоритетними на державному рівні і потребують ефективної та відповідальної роботи. Саме інспектори праці, які працюють безпосередньо в територіальних громадах, найліпше знають ситуацію на місцевому ринку праці і можуть найдієвіше  захищати трудові права працівників.

Інформаційно:

Станом на 26 грудня цього року в Рівненській області отримали посвідчення 11 інспекторів праці органів місцевого самоврядування.

 Цю посаду в виконкомах ОТГ та міст впроваджують у зв’язку із делегуванням органам місцевого самоврядування повноважень із здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці.

Відповідно до ч.3 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», інспектор праці ОМС наділений повноваженнями щодо здійснення контролю у трьох напрямах:

- з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці,

- додержання мінімальних гарантій в оплаті праці,

- оформлення трудових відносин.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews