Щасливі власниці квартир на Гощанщині отримають у подарунок ще й меблі

03.01.2019 18:40   Опубліковано : Яна Замкова
Джерело: RvNews

3 січня з ініціативи голови Гощанської райдержадміністрації Юрія Ковальчука відбулася зустріч з власниками квартир з числа дітей-сиріт, які у переддень Нового 2019 року отримали документи на право володіння, інформує на своїй сторінці у Фейсбук Гощанська РДА.

Щасливі власниці - дев’ятнадцятирічна Галина Яремчук з Ілліна проживатиме у 3- кімнатній квартирі у Гощі, двадцятиоднорічна Надія Шепелюк з Річиці та вісімнадцятирічна Оксана Поліщук з Дроздова житимуть у 1- та 2-кімнатних квартирах у селі Тучин.

«Це дуже важливо і похвально, коли в такий важкий час війни держава не забуває про людей, які потребують особливої опіки, та знаходить кошти для того, аби забезпечувати житлом дітей-сиріт», - зазначив голова РДА Юрій Ковальчук, побажав щастя, миру і злагоди у новопридбаному власному житлі, та, аби у нових домівках відлік часу йшов по-новому, подарував годинники на новосілля.

Дітей-сиріт також привітав заступник голови РДА Тарас Гоменюк. Він подякував директору районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Бусь, яка, власне, здійснювала організаційний супровід придбання житла, а також Дроздівському, Криничківському та Горбаківському сільським головам. Адже саме за їх безпосередньої участі та оперативної роботи вдалось за кілька днів освоїти субвенцію з державного бюджету на придбання квартир.

Слова подяки від сільських голів лунали також на адресу попередніх власників житла, які продали його в хорошому стані та не побоялися підписати документи на продаж перш, ніж отримають кошти по перерахунку від держави.

На запрошення Юрія Ковальчука на зустрічі був присутній керівник благодійного фонду «Руфь» Ігор Головчак (Игорь Головчак). Він приєднався до привітань та від благодійного фонду подарував  набори продуктів з Німеччини, а головне, пообіцяв у лютому цього року доставити до подарованого державою житла меблі - це дві м’які частини та меблеву стінку з тумбочками.

Ледь стримуючи сльози від хвилювання і радості за щасливих власниць, учасники зустрічі зробили фото на згадку.

null
 

Нагадаємо, що відповідно до постанови КМУ №877 від 15.11.2018 (зі змінами) «Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа» вперше стало можливим придбання одразу три квартири молодим людям з числа дітей-сиріт. На це з державного бюджету спрямували понад мільйон гривень. Реалізація державної програми продовжуватиметься і у 2019 році. Тому, є надія, що кількість власників квартир з числа дітей-сиріт району побільшає.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews